ΑΡ-ΚΑΣ

Παραδοσιακά Αλλαντικά Ποιότητος

Προϊόντα

Η βάση για την παραγωγή των προϊόντων της «ΑΡΚΑΣ Α.Ε.» είναι χοιρινό και μοσχαρίσιο κρέας. Ο παστουρμάς ίσως το μοναδικό αλλαντικό που είναι ατόφιο μοσχαρίσιο κρέας χωρίς παρεμβάσεις και προσθήκες τύπου (πατατάλευρα) και που η μοναδική παρέμβαση που επιδέχεται είναι η «λάσπη» που κολλάει πάνω στο προϊόν και λέγεται τσιμένι. Ένα φυτό το οποίο βρίσκουμε σε πολλά νησιά της Ελλάδας και γίνεται σκόνη ζυμώνεται με άλλα καρυκεύματα όπως (σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, άμυλο) και καλύπτει το κομμάτι κρέατος για να πάρει την τελική του μορφή και να γίνει παστουρμάς. Σήμερα όμως μετά απο 80 και πλέον χρόνια λειτουργίας και παραγωγής παστουρμά η εταιρεία είναι σε θέση να παράγει επιπλέον λουκάνικα, καβουρμά απο γλώσσα, σουτζούκια καυτερά και μέτρια και το πιο καινούριο της προϊόν που είναι το παστράμι.